Elkezdték az utalást: minden nagykorú szerb állampolgár 100 eurót kap az államtól

2020.05.15. 21:23

Pénteken elkezdték Szerbiában a százeurós egyszeri támogatások kifizetését, ami minden szerb lakcímmel rendelkező nagykorú állampolgárt megillet, írja a szabadmagyarszo.com.

A százeuró értékű, dínárban juttatott támogatást a járvány hatásainak enyhítésére fizetik, a nyugdíjasoknak és a szociális segélyre jogosultaknak pedig még csak a igényelniük sem kellett, számlájukra automatikusan átutalják.

Azoknak a nyugdíjasoknak, akiknek a postás házhoz viszi a nyugdíjat, egy külön erre a célra létrehozott számlát nyitnak díjmentesen, amelyet aztán a pénzfelvétel után meg is szüntetnek. A többi nagykorú szerb állampolgárnak pedig, akik igényelték a száz eurót telefonon vagy online, június elseje és ötödike között utalják a pénz. A tervek szerint legkésőbb június 20-ig mindenkinek, aki igényelte, átutalják az összeget.

Arról, hogy a járvány hatásait több országban is úgy próbálják enyhíteni, hogy közvetlenül, egyszerűen és gyorsan pénzt juttatnak az embereknek, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.