Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

A sminkmágnás celeb Kylie Jenner csak bekamuzta, hogy gazdagabb, mint Mészáros Lőrinc

2020.05.30. 10:19 Módosítva: 2020.05.30. 10:22

Dobta a dollármilliárdosokat felsoroló listájáról a Forbes Kylie Jennert, celebet és vállalkozót, ugyanis a lap szerint Jenner családja tudatosan próbálta értékesebbnek beállítani a kozmetikai vállalatukat, mint az valójában volt, írja a BBC. Az üzleti lap szerint a Jenner család "szokatlanul messze" elment, csak hogy gazdagabbnak tüntesse fel a legfiatalabb tagját, mint amennyire valójában gazdag. Jenner Twitteren reagált a cikkre, "Mire kell felkelnem? Azt hittem ez egy megbízható lap. Erre itt van számos pontatlan állítás és bizonyíték nélküli feltételezés. Soha nem akartam magamnak semmiféle címet [hogy milliárdos] vagy próbáltam meg hazugsággal elérni ilyet. SOHA. Pont", írta. 

A Forbes még 2019-ben nyilvánította Kylie Jennert self-made dollármilliárdossá, bár a titulust már akkor többen támadták, ugyanis egyesek szerint Jenner nehezen tekinthető self-madenek, hiszen a Kardhasian család TV-s celeb-valóságshowjában szerzett népszerűséget lovagolta meg. Kylie Jenner 2015-ben indított saját kozmetikai márkát, a  Kylie Cosmeticsot és a Kylie Skint, amelyek nálunk is népszerűek. 

A Forbes szerint a Jenner család könyvelője megtévesztő adókimutatásokkal vezette félre a lapot, amelyek azt sugallták, hogy Jenner cégei 2016-ban és a rákövetkező évben 300 millió dollár fölötti forgalmat bonyolítottak. Jenner közben továbbadott a többségi részesedén a cégcsoportban, saját állítása szerint 600 millió dollárért. Azonban a vevő üzleti jelentéséből az derült ki, hogy 2018-ban 125 milliós forgalma volt a Kylie márkának, ez viszont rendkívül valószínűtlenné teszi, hogy az előző két évben a duplája lett volna a forgalom. 

Azonban ez korántsem jelenti azt, hogy a celebnek száraz kenyéren és vízen kell tengődnie, a Forbes becslése szerint a nettó vagyona így is olyan 900 millió dollár lehet, így alig százmilliócskával marad le a milliárdosok listájáról.