Hárommilliárdért kommunikálhat az MNB nevében Száraz István cége

2020.06.08. 13:55 Módosítva: 2020.06.08. 13:56

Egymilliárd forinttal megemelték a keretet, így most már több mint 2,9 milliárd forint plusz áfa értékben intézheti a jegybank marketingjét a Matolcsy család ismerőseként, üzleti partnerének ismert Száraz István cége – vette észre a K-Monitor az EU közbeszerzési értesítőjében. 

A Frank Digital Kommunikációs Tanácsadó és Szolgáltató Kft. még tavaly nyerte el a megbízatást úgy, hogy a közbeszerzésen a másik versenyző érvénytelen ajánlatot adott. Idén már nem bajlódott közbeszerzési eljárással az MNB, csak hozzácsaptak egymilliárdot a korábbi 1,95 milliárdos keretösszegű megrendeléshez. 

A keretmegállapodás szerint többek között az NHP Fix program, a növekedési kötvényprogram és a bankjegycsereprogram kommunikációját intézi a Frank Digital, amelyet egy másik cégen, a DryCom Informatikai Tanácsadó Kft.-n keresztül tulajdonol Száraz István. Ő korábban az Origo és a Vs.hu kiadójának is tulajdonosa volt, és Matolcsy György gyerekeinek gyerekeinek közeli ismerőse, a New Wave Mediát tőle vette meg Matolcsy Ádám, mielőtt beolvasztották a KESMA-ba.