Babauszoda alapítója lett az Év Fiatal Vezetője

2020.09.21. 18:23
Szeptemberben adták át az Év Fiatal Vezetője díjat. Öt kategóriában hirdettek győztest, a szakmai zsűri idén először külön a női vezetők közül is kiválasztotta a legjobb 40 év alatti leadert. Az abszolút győztes Varga Vivien lett, aki egyszemélyes vállalkozásából 13 év alatt országos franchise-t épített fel.

Immár az ötödik alkalommal adták át az Év Fiatal Vezetőjének járó díjat. Bár a díjátadót eredetileg májusra tervezték, a koronavírus-járvány közbeszólt, így végül szeptemberben hirdettek győztest a különböző kategóriákban. A pandémia ezért meghatározó szerepet is játszott a döntésben.

  • A 2019-es esztendő abszolút győztese Varga Vivien, a Stilianos Babauszoda Franchise ügyvezető igazgatója lett.
  • A kkv-kategória győztese Ráth István, az IncQuery Labs ügyvezető igazgatója, aki szoftverfejlesztő kisvállalkozást hozott létre, hogy elősegítse az innovatív kutatói ötlete gyors megvalósulását és beépítését a napi gyakorlatba.
  • Lukács Edit, az E. ON Hungária Zrt. osztályvezetője a multinacionális cég kategóriában végzett az élen.
  • Polgár Tamás, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház főmérnök-műszaki osztályvezetője lett az állami kategória győztese.
  • Idén először női kategóriában is hirdettek nyertest, amelyben a zsűri Hrubi Csillát, a Microsoft Magyarország Sell-With Parter Team Leadjét találta a legjobbnak.

Varga Vivien, a Stilianos Babauszoda Franchise ügyvezető igazgatója nemcsak kifejezetten a babák igényeire alakított környezetet épített fel, hanem létrehozta az SHD-módszert is, amely komplex vízi fejlesztést takar, és segíti a mozgás és a kognitív funkciók helyes fejlődését, biztosítva a gyerekek vízbiztonságát.

Fontos volt számomra ez a megméretés, így szakemberektől külső visszacsatolást kaphattam arról, hogy jó úton járok. Tizenhárom évvel ezelőtt gyógypedagógusként, nem feltétlenül üzleti szemlélettel kezdtem az egyszemélyes vállalkozást. Azóta folyamatosan sajátítottam el a franchise-szakma rejtelmeit, és jelenleg az ország tíz helyszínén kilencvenen dolgoznak a vállalatnál. A következő célunk, hogy külföld felé is nyissunk, elsődlegesen a közeli országokban, mint Ausztria, Szlovákia, Németország, és mivel a koncepció egyedi, világszerte nem találkoztunk hasonlóval, a lehetőség adva van

– mondta az Indexnek Varga Vivien.

Kitért arra is, mennyi nehézséggel néztek szembe a járvány idején, márciusban be is zárták az uszodákat, voltak mélypontok, de összességében összekovácsolta a csapatot ez az időszak, senki nem állt fel, mindenki kitartó volt, ami leginkább a hivatástudatnak, a gyerekek iránti szeretetnek köszönhető.

Az SHD-módszer három hónapos kortól nyolcéves korig ajánlott. Megadja a gyermekek testi és mentális egészségének alapjait, mivel minden fontos képesség és készség elsajátításának megvannak a leginkább alkalmas időszakai, amelyek az első néhány évben dominánsak. A foglalkozásokon kiemelt szerepe van, hogy a gyermekek vízbiztonsága kialakuljon, így 2-3 éves korukra magabiztosak lesznek vízben, ráadásul a módszerrel megelőzhetők vagy javíthatók a testi deformitások, a rendszeres mozgás pedig hozzájárul a kicsik mentális fejlődéséhez is. A módszer a tanulási problémák és részképességzavarok megelőzésében és javításában is segíthet, és általa a gyerekek felkészültebben mennek iskolába.

A díj azzal a céllal jött létre, hogy megmutassuk a világnak, de elsősorban Magyarországnak, hogy rengeteg a tehetség hazánkban. Ezért azokat a fiatal vezetőket kerestük, akik negyvenéves korukig kiemelkedő eredményeket értek el vezetőként. A pályázók nagyjából negyven százaléka női vezető volt, ezért úgy döntöttünk, hogy idén a női kategóriában is győztest hirdetünk. A koronavírus miatt el kellett halasztanunk a díjátadót, így az elbírálás során jelentős szerepet játszott az is, hogy ki milyen hatékonyan kezelte a helyzetet. Varga Vivien pedig ennek a kritériumnak is tökéletesen megfelelt, a nyolctagú zsűri azért is választotta őt, mert nemcsak emberileg jó a hozzáállása, hanem azért is, mert a vírus idején is egyben tartotta a csapatát, nem kellett elbocsátani az alkalmazottakat, nem dőlt be a cég a nehézségek ellenére sem

– mondta portálunknak Bite Barbara, a díjat alapító Coaching Team ügyvezető igazgatója.

A zsűri összetételénél fontos szempont volt, hogy az összes szektort képviselje valaki, így Bite Barbara mellett Blaskó Nikolett (az ACG reklámügynökség tulajdonosa és ügyvezető igazgatója), Tatár-Kiss Klára (a City Magyarország HR-igazgatója), Endrei-Kiss Judit (a Telenor Magyarország HR-vezérigazgató-helyettese), Bodor Tibor (az ING Bank N. V. Magyarországi Fióktelep vezérigazgatója), Gerendai Károly (kultúraszervező, üzletember, a Sziget Fesztivál alapítója), Csulak Ferenc (az E. ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. Vezérigazgatója) és Kornai Gábor (az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. Alapítóelnöke) döntött az egyes kategóriák győzteséről.