A Budapest-Belgrád vonalról jön a Volánbusz új vezetője

2020.10.05. 22:22

Pafféri Zoltán válthatja Dávid Ilonát Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatói székében, miután a MÁV-val összevont társaság vezetésére október 5-től a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztérium államtitkárát kérte fel Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója – írta az utóbbi társaság közleménye alapján az MTI.

dr. Pafféri Zoltán
dr. Pafféri Zoltán
Fotó: HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület / Facebook

A szakember társasági portfólióért felelős helyettes államtitkáraként olyan stratégiai jelentőségű közlekedési vállalatok tulajdonosi joggyakorlásáért felelt, mint a MÁV Zrt., a Volánbusz Zrt., a Magyar Közút Zrt. és a Hungarocontrol Zrt. Emellett szintén rálátott a NIF Zrt., a Beruházási Ügynökség, az NFP Kft., a Szerencsejáték Zrt. és az Antenna Hungária Zrt. ügyeire is, mint a tulajdonosi jog gyakorlója.

 2018-tól a Volánbusz Zrt. felügyelőbizottságának elnöke,

a Rába Nyrt. felügyelő- és auditbizottságának elnöke, a MÁV Zrt., majd ezt követően a GYSEV Zrt. igazgatóságának tagja. A MÁV Zrt.-ben a kiemelt projekteket irányította, majd

2016 és 2018 között a Kínai-Magyar Vasúti NZrt. vezérigazgatója volt.

A MÁV és a Volánbusz július 15. óta tartozik közös irányítás alá, amikor a Volánbusz Zrt. feletti tulajdonosi jogokat a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter átadta a MÁV Zrt.-nek.