Mészáros Lőrinc csaknem tízmilliárd forintért fejlesztheti a Fertő tavi vízitelepet

2020.10.08. 19:30

Mégiscsak elindul egy turisztikai célú óriásberuházás a Fertő-tónál. A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. ugyanis nemrég közzétette , hogy a Fertő tavi vízitelep komplex fejlesztésének második ütemét nettó 9,38 milliárd forintért végezheti el Mészáros Lőrinc cégbirodalmának az ékköve, a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. - írta a napi.hu.

A mintegy 24 hektáros fejlesztési területen a kivitelezőnek többek között mederkotrást kell végeznie, emellett partfal-, vitorláskikötő és mólóépítés mellett az ivóvíz- és szennyvíz, továbbá a csapadékvíz és a locsolóvíz-hálózat, valamint egy szennyvíztisztító létesítését is meg kell oldania. Épül egy új, 421 hajóra méretezett vitorláskikötő is.

A lap emlékeztetett arra is, hogy szeptemberben két évre elosztva, 9,179 milliárd forintot juttatott a kormány a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-nek, a beruházása első üteméhez.

Egyébként épp szerdántiltakozott mintegy 70 civil szervezet a jelentősebb magyarországi tavak környékének beépítése ellen.