Az ingatlanpiac slágere 61 négyzetméteres

2020.10.22. 07:48

Az ingatlant keresők egyik fele lakást, másik fele családi házat szeretne vásárolni. A legtöbben budapesti lakóingatlanok iránt érdeklődtek, de a Pest megyei, a Fejér megyei, a Győr-Moson-Sopron és a Somogy megyei ingatlanok is a népszerűek – derül ki az ingatlan.com felméréséből.

Balogh László vezető gazdasági szakértő szerint ezek az adatok összhangban vannak a lakáspiaci trendekkel; a főváros és Pest megye a nagyobb lakosság miatt eleve élénkebb lakáspiaccal rendelkezik.

Kapcsolódó

Vannak utcák, ahol a négyszeresét éri ma egy lakás, mint tíz éve

Az elmúlt évek ingatlanpiaci aranyláza teljesen átrajzolta az ártérképet. Lakáseladások adatai alapján utcára bontva mutatjuk meg, hol volt a legjobb biznisz lakást venni, hogy jöttek fel a vidéki nagyvárosok, és hogy tűnt el teljesen az olcsó lakhatás Budapestről.

A Fejér megyei ingatlanok a fővároshoz való közelségük, valamint a Velencei-tó miatt váltak egyre népszerűbbé az utóbbi években. A Somogy megyei lakóingatlanok fő vonzereje, hogy közel van a Balaton. Országos adatok szerint az érdeklődők októberben átlagosan 61 négyzetméteres ingatlant kerestek, a családi házak esetében pedig csaknem 150 négyzetméterest vásárolnának.  • Tippek
  • Lakáshitel