21:00, June 14.
Németország 0
Skócia 0

Itt a vegán hentes

2020.11.02. 10:28

Vasárnap, a vegán világnapon megnyílt Londonban Anglia első állandó vegán hentese, ahol a hagyományos húsfélék húsmentes verzióját árulják.

Az elmúlt években egyre nőtt a vegán termékek iránti kereslet Nagy-Britanniában. A szigetországban mind többen szakítanak a hústermékekkel, és sokan fogyasztanak tudatosan kevesebb húst és tejterméket.

Az üzletben olyan árucikkeket kínálnak, amelyek tisztán növényi alapanyagokból készülnek, de pótolni tudják a húst, húsízűek, és a megjelenésük is a húsra, húsalapú termékekre emlékeztet – mondta el Matthew Foster, az üzlet társalapítója.

A vegán hentesboltot létrehozó csapat 2017-ben kezdte működését egy vacsorára kínált vegán fogással. Jelenleg már komplett otthon elkészíthető vacsorákat kínálnak minden hozzávalóval. Az alapanyagokhoz szóját és szejtánt használnak.

A húsmentes készítmények iránti kereslet növekedése nemzetközi szinten is vitát váltott ki arról, hogy lehet-e vegaburgernek vagy vegakolbásznak nevezni egy terméket, vagy ez esetleg összezavarja a vásárlókat. Az Európai Unió törvényhozása azonban október elején úgy döntött, hogy a gazdák tiltakozása ellenére nem korlátozza ezeket az elnevezéseket, mert az elbátortalanítaná azokat, akik változtatni akarnak az étrendjükön, és kevesebb húst akarnak enni.