A Stadler és az Alstom szállítaná az új HÉV-eket

2020.11.13. 08:34

A Stadler és az Alstom adott be érvényes jelentkezést a MÁV–HÉV járműtenderére – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Stadler Trains Magyarország.

Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatója a Facebookon nemrég közölte, hogy az Orbán-kormány döntése alapján a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) és a MÁV–HÉV idén ősszel kiírta a járműtendert ötvennégy darab új, korszerű, klimatizált, alacsonypadlós HÉV-vonat beszerzésére – ebből tizenkét darab opciós.

A Kormány döntése alapján a Budapest Fejlesztési Központ és a MÁV HÉV idén ősszel kiírta a járműtendert 54 darab új,...

Közzétette: Vitézy Dávid – 2020. november 6., péntek

A bejegyzésben arról is hírt adott a vezérigazgató, hogy a nyílt EU-s közbeszerzési eljárásra két, világszerte ismert, nagy európai járműgyártó, a Stadler és az Alstom is jelentkezett.

A tenderrel folytatódik a budapesti közösségi közlekedési járműpark megújítása a fővárosi önkormányzattal együttműködésben. Az új HÉV-vonatok beszerzése 

az elmúlt negyven év legjelentősebb budapesti közösségi közlekedési járműbeszerzése,

mely egyszerre szolgálja a budapestiek közlekedését a Békásmegyeri lakótelepről, Csepelről, Pesterzsébetről vagy Óbudáról, illetve az agglomerációból ingázókat Szentendre, Pomáz és Ráckeve, Szigetszentmiklós, Dunaharaszti térsége felől – írta Vitézy a közösségi oldalán.