Bernát, Felícia
EUR 382,81 Ft
USD 362,45 Ft
8 °C
30 °C

Ezt a termelő platformját nem találja a Mol horvát cége

2020.12.09. 15:00

A horvát állam és a Mol Nyrt. tulajdonában lévő INA horvát olajipari vállalat szombat óta nem találja az egyik adriai-tengeri monopod termelő platformját – kicsit pontosabban:

szombaton megszakadt a kapcsolat a platform, amelynek helyszínét az időjárási viszonyok miatt meg sem tudják közelíteni.

Maga a platform az isztriai Pulától ötven kilométerre, északnyugatra található. Ebben a térségben több platformja is van az INA-nak. A hiányzó platform az Ivana-D, amelyet nem olaj, hanem gáz kitermelésére telepítettek.

oil
Fotó: INA

A hétvégi vihar óta azonban nincs semmi nyoma. Eddig hajókkal és repülőkkel próbálták felkutatni. A hét második felében olyan robot-tengeralattjárókat is indítanak a keresésére, amelyekkel az INA a tengeri termelői objektumai állapotát szokta ellenőrizni – tudósított korábban az MTI.

A platformon nem tartózkodott személyzet, valamint aktiválódott a vészhelyzeti rendszer, amely elzárta a platform biztonsági szelepeit, így a balesetnek nincs a környezetre káros hatása.

Az INA közlése szerint az Ivana D-t legutóbb októberben ellenőrizték, és akkor mindent rendben találtak.

Ivana-D
Fotó: INA

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek