Videóhívással is nyithatunk mostantól bankszámlát

2020.12.18. 17:06

A K&H Bank elindította az egyéni vállalkozók számára az online videóhívással történő számlanyitást. Az újítást természetesen a koronavírus-járvány hívta életre, a pénzintézetek a biztonság érdekében próbálják a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni az ügyfelekkel való közvetlen találkozást. A kreatív megoldásokra az ügyfelek részéről is van fogadókészség.

Vállalkozói ügyfélkörünkben egyre nagyobb nyitottságot és igényt tapasztalunk a digitális szolgáltatások iránt, így például az átutalások már szinte teljes mértékben online valósulnak meg. Ezzel párhuzamosan a mobilbank használata is dinamikusan növekszik: a felhasználók száma 28, a forinttranzakcióké 18, míg a devizamegbízásoké 40 százalékkal nőtt az év első 9 hónapjában

– fogalmazott Kökény Roland, a K&H kkv-szegmens marketingvezetője a bank pénteki közleményében. Ugyanakkor az ősszel megjelent Digiméter 2020 kutatás arra világított rá, hogy a magyar cégek általános digitális érettségi mutatója a száz pontból jelenleg 40 pontra tehető, tehát érdemes javítani rajta.

A videóhíváson keresztül lehetővé váló számlanyitás ezt célozza, gyorsabb, bárhonnan elvégezhető, így kényelmes ügyintézés.

A hívást asztali gépről, tabletről vagy okostelefonról is el lehet indítani, ha telefonról szeretnénk számlát nyitni, akkor regisztrálni kell a telefonos visszahívásra.

Aki videóhívással szeretne számlát nyitni, annak a személyi igazolványát, a lakcímkártyáját és az egyéni vállalkozói nyilvántartásba vételi számát kell előkészítenie a hívás előtt. A hívás során lehet igényelni az üzleti bankkártyát, be lehet állítani az e-bank-, e-posta-szolgáltatásokat, és le lehet tölteni a mobilbanki alkalmazást is.