Hárommilliárd forintot ad az Orbán-kormány az FTC stadionjának a fejlesztésére

2020.12.24. 10:39

Olyan ajándékcsomag került az FTC karácsonyfája alá, amilyenben még a legvérmesebb ferencvárosi drukkerek sem reménykedtek. A december 24-i jegyzésű kormányhatározatok között megtaláljuk a 2005/2020-as számút, amelynek dagályos címe így hangzik: „a Gazdaságvédelmi programok előirányzatból, a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő, valamint fejezetek közötti és fejezeten belüli előirányzat-átcsoportosításokról, kötelezettségvállalás engedélyezéséről, továbbá a 2021. évi központi költségvetés végrehajtása érdekében szükséges intézkedésekről és egyes kormányhatározatok módosításáról.”

Ebbe a „csomagba” került bele a kiemelt kormányzati magasépítési beruházások fejezet, mely rögzíti a futballcsapat otthonául szolgáló Groupama Aréna magasépítészeti korszerűsítését.

A költségvetési előirányzatok módosításai között ott szerepel a beruházás tervezett összege is: 3 milliárd forint.

Hogy pontosan mire fogják költeni a pénzt, az nem derül ki a határozatból.

A Groupama Aréna 2014-ben nyílt meg az Albert Stadion helyén, a magát Orbán VIktor kötélbarátjaként aposztrofáló üzletember, Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. volt a kivitelezője. 14,7 milliárd forintból – teljes egészében állami forrásból – húzták fel a stadiont, tehát most az aréna építési költségeinek 20 százalékából fejlesztenek.

Egyébként a Vasas is jó hírt kapott karácsonyra, ugyanis a kormány határozatot hozott róla, hogy sporttevékenység támogatása címszó alatt az Illovszky Rudolf Stadion 350 millió forintos támogatásban részesül a 2021-es központi büdzséből.