Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Otthonról neteztek a magyarok szilveszterkor

2021.01.06. 17:46

Jelentős forgalomnövekedést mértek a Telenor és a Magyar Telekom hálózatain szilveszterkor és újév napján, a mobil adatforgalom évről évre nő – közölték a távirati iroda érdeklődésére a mobilszolgáltatók. A Telenor arról tájékoztatott, hogy a magyarok tízszer többet mobilneteztek 2020-ban szilveszterkor, mint öt évvel ezelőtt.

A mobilnetforgalom az éjszakai kijárási tilalom mellett is jelentős, 33 százalékos növekményt mutatott 2019 szilveszteréhez képest a Telenor hálózatán.

A szolgáltatónál nemcsak az eddigi legtöbbet, hanem az eddig mért legtöbben használták a mobilnetet szilveszterkor.

Kapcsolódó

A Telenor még nem indítja el az 5G-t

A távközlési cég még nem lát valódi kereskedelmi igényt az itthoni használatára.

A Telekom hálózatán a december 31-i és január 1-jei napok mobil-adatforgalma 14 százalékkal, a vezetékes adatforgalom 32 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Mindkét hálózaton az újév napján bonyolítottak nagyobb forgalmat az ügyfelek. A vezetékes hálózat nagyobb forgalomnövekedése mögött az állhat, hogy a mindkét típusú szolgáltatást igénybe vevő előfizetők vélhetően inkább az otthoni netet vették igénybe – írták. Kitértek arra is: a szilveszteri SMS-forgalom évről évre csökken, azonban még mindig sokan választják az újévi jókívánságoknak ezt a formáját, mert csaknem 400 ezer SMS-t küldtek el a Telekom ügyfelei 2021 első fél órájában. Ugyanebben az időben 420 ezer hívást is indítottak a Telekom hálózatán, ezek jellemzően rövid hívások voltak.