Kilőtt az ázsiai tőzsdepiac, de az amerikai sem áll rosszul egyelőre

2021.01.07. 08:56

Jelentős növekedést tudtak elkönyvelni az ázsiai tőzsdepiac szereplői – írja a Bloomberg.

Több részvény – köztük a S&P 500, valamint a Nasdaq 100 – is erősödött Ázsiában csütörtökön. 

Ennek alapján úgy fest, hogy a demokraták georgiai sikere nagyobb mértékben meghatározta a tőzsde alakulását Ázsiába, mint a Capitoliumnál történt események. A növekedést ugyanis az eredményezhette, hogy az ázsiai piacon bíznak abban, hogy Joe Biden és kormánya a szenátus támogatását magáénak tudva nagyobb mértékben tudja majd befolyásolni a nemzetközi gazdaságot. 

Úgy tűnik, hogy az ázsiai piac nem törődött a washingtoni zavargásokkal és ehelyett „a gazdaságélénkítő intézkedések lehetőségére fókuszált" – nyilatkozta egy szakértő. 

Amerika sem áll rosszul

A Portfolio még tegnap írt arról, hogy a washingtoni események ellenére Amerikában is jól teljesített a tőzsde. 

A Dow Jones – amely már a közelmúltban is jelentős növekedést tudhatott magáénak – ismét 1,4 százalékkal erősödött és immáron 30 829 ponton áll (korábban a 30000-es határérték elérése is meseszerűnek számított). 

A vezető amerikai részvényindexek többsége  ugyancsak erősödött. A technológiai vállalatok részvényei viszont gyengültek: az Apple árfolyama 3,3, a Facebook-é 2,8, az Amazoné pedig 2,5 százalékkal csökkent.

Rajtuk kívül a Twitter árfolyama is csökkenésnek indult azt követően, hogy bejelentették Donald Trump fiókjának felfüggesztését.