Sokan érdeklődnek a lakásfelújítási hitelek iránt a bankoknál

2021.02.01. 18:39

Jelentős érdeklődést generáltak a bankoknál az ez év januárjától életbe lépett otthonteremtési és felújítási támogatások – közölték a pénzintézetek a távirati iroda érdeklődésére. 

Az állami otthonfelújítási program január elsején indult: a legalább egy gyermeket nevelőknek lakásfelújításra kínál kedvezményeket; utólag megtérítik az igénylők felújítási költségeinek felét, maximum 3 millió forintot.

Az ehhez kapcsolódó felújítási kölcsönt az állam február elsejétől támogatja maximum 6 millió forint hitelösszegig, 10 éves futamidőre, kedvező előtörlesztési feltételekkel és maximum 3 százalékos kamatplafonnal.

Kapcsolódó

25 éves korig igényelhető az otthonfelújítási támogatás

Nincs életkori határ, ha ha súlyosan beteg, folyamatos gondozásra szoruló gyermeket nevelnek a családban, és ezért otthongondozási díjra jogosultak.

Az OTP Banknál az év eleje óta tapasztalják a fokozódó érdeklődést az önerő nélküli felújításra, a felújítási célhoz leginkább igazodó új termékük, az otthonfelújítási támogatott kölcsön már igényelhető.

Az Erste Bank közölte: az otthonfelújítási program pozitív hatással lehet a piaci alapú kölcsönökre is, hiszen akinek nem elég a 6 millió forintos támogatott hitel, az más kölcsönt is igénybe vehet.

A CIB Bank jelezte: a pénzintézet élénkülő keresletet vár mind a jelzáloghitelek, mind a személyi kölcsönök, mind a babaváró esetén. A K&H Banknál sokan érdeklődnek a felújításra nyújtható kamattámogatott jelzáloghitel iránt, az ügyfelek többféle hitelkonstrukció közül is választhatnak, de a nagyobb összegű otthonfelújításhoz várhatóan a 3 százalékos kamatozású kamattámogatott felújítási hitelt fogják előnyben részesíteni.