Egy rakás influenszert köteleztek helyreigazításra egy fogfehérítő miatt

2021.02.02. 10:35

A fogyasztói károk megelőzése érdekében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatának lezárultáig ideiglenesen megtiltotta a BrightWhite otthoni fogfehérítő rendszer népszerűsítését, valamint helyreigazítást rendelt el a terméket reklámozó influenszerek közösségi oldalain – közölte kedden a Versenyhivatal.

Kapcsolódó

De miért dugja a szájába mindenki ezt az izét?!

A világ egyik legszórakoztatóbb dolga fotókat nézni, otthon fogfehérítő emberekről.

A GVH tavaly év végén indított vizsgálatot a BrightWhite otthoni fogfehérítő-termékcsalád forgalmazóival szemben, mert reklámgyakorlatuk vélhetően több szempontból is megtéveszti a fogyasztókat.

A termékeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ forgalomból kitiltottként tartja nyilván,

mivel a termék dokumentációja hiányos, így nem zárható ki, hogy az európai ágazati normák által tiltott anyagot tartalmaz – írja közleményében a versenyhatóság, hozzátéve, hogy a fogfehérítő ezért jogszerűen nem népszerűsíthető.

Az eljárás során azzal szembesültek, hogy

a termék reklámozása még hónapokkal a jogerős közegészségügyi hatósági eltiltást követően is igen aktív, így széles fogyasztói kört veszélyeztet.

A hatóság ezért – ideiglenes intézkedésként – eljárásának befejezéséig a kereskedelmi gyakorlat megtiltása mellett döntött.

A GVH ideiglenes intézkedése a BrightWhite otthoni fogfehérítő rendszer népszerűsítésének befejezésére kötelezte a termékcsaládot forgalmazó cégeket, valamint a reklámok közzétevőit. A magyar versenyhatóság emellett – az érintett közvetítő ügynökségek kötelezésével – helyreigazító tájékoztatás közzétételét rendelte el azon influenszerek közösségi csatornáin, akik a forgalmazás megtiltását követően részt vettek a termék reklámozásában – olvasható a közleményben.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!