Másfél milliárd dollárt váltott bitcoinra a Tesla

2021.02.08. 15:05

Alaposan bevásárolt a Tesla bitcoinból:

a kaliforniai cég másfél milliárd dollárt fordított a legnagyobb kapitalizációjú kriptodeviza vásárlására.

A hírre pedig új rekordra emelkedett a bitcoin árfolyama, amely több mint 13 százalékos erősödéssel új árfolyamrekordot állított be, 44 ezer dollár felett.

A bejelentésre tíz nappal azt követően került sor, hogy Elon Musk vezérigazgató Twitter-oldalán megjelent a #bitcoin hashtag.

Mi is az a bitcoin?

A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyből szigorúan meghatározott mennyiség bányászható. A maximális készlete 21 millió. A bitcoin nem áll egyetlen jegybank ellenőrzése alatt sem, a decentralizált szoftverrendszer nem manipulálható, a felhasználók között gyakorlatilag díjtalan, azonnali pénzmozgást garantál. Átlagosan egy bitcoint 10 percenként találnak meg a bányászok, ez alapján a plafont jelentő 21 millió bitcoin utolsó darabjait 2140-ben találnák meg. Ám a bányászkapacitás jelenlegi növekedési tendenciáját alapul véve az elemzők 2040–2050 közöttre teszik azt a dátumot, amikorra az összes bitcoin 99,9 százaléka ki lesz bányászva.

A Tesla az MTI tudósítása szerint bejelentette azt is, hogy mostantól bitcoinnal is lehet fizetni termékeiért.

Kapcsolódó

Nagyon meggazdagodott, aki időben kapcsolt

A bitcoin árfolyama több mint négyszeresére nőtt az idei mélypontjához képest, és most átlépte a 20 ezer dolláros lélektani határt is.