Legalább tizedével drágul a baromfihús

2021.04.19. 21:53


Már drágul a baromfi, és a java még hátravan az áremelésnek – derült ki az RTL Klub Híradójának az összeállításából. Egy átlagos magyar ember évente 35 kilogramm csirkehúst eszik meg. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a comb kilójáért 3, a csirkeszárnyért pedig 7 százalékkal kell többet fizetni, mint egy évvel ezelőtt.

Kapcsolódó

Drágulnak a baromfitermékek

Elsősorban a tojás és a pulyka drágult eddig, de a többi terméknél is áremelkedésre lehet számítani.

Molnár Györgyi, a Baromfi Termék Tanács titkára azt mondta: a termelők költségei számottevően, 20-25 százalékkal megugrottak, miután kilőttek a takarmányárak, februárban ötéves csúcson jártak.

Ezt fokozatosan hárítanák tovább a fogyasztók irányába.

Raskó György agrárközgazdász úgy nyilatkozott: Magyarországon komoly a verseny, az élelmiszerláncok kordában tartják a baromfitermékek árait. Szerinte 10-12 százalékos drágulás a realitás.