Ferenc
10 °C
29 °C

Varga Mihály: két és fél milliárd egészségügyi beruházásra

2021.04.21. 12:51

Termőre fordultak az Egészségipari Beruházási Támogatás fejlesztései, most újabb három beruházás valósult meg összesen két és fél milliárd forintból − jelentette be Varga Mihály közösségi oldalán szerdán.

A pénzügyminiszter elmondta:

  • az F-Team Kft. a megelőzésben fontos automata fertőtlenítő gépsort állított üzembe 825 millió forintos beruházással Jászteleken,
  • a Karsai Alba Kft. több mint 1,1 milliárd forintos fejlesztéssel maszkok és immunerősítő vitamintabletták csomagolásának előállítását kezdte meg Székesfehérváron,
  • a Prement Kft. pedig félmilliárd forintos beruházásból 3D-s nyomtatással állíthat elő orvosi eszközöket győri üzemében.

Magyarország ipara az elmúlt néhány hónapban több területen erősödött. A maszkokból az ország önellátóvá vált. A Vajda-Papír Kft. dunaföldvári üzeme az elmúlt két hónapban több mint 38 millió darab sebészeti maszkot gyártott és értékesített.

Favipiravirból az elmúlt egy hónapban három és fél millió tablettát állított elő pilisborosjenői üzemében a Meditop Kft., és erősödött a fertőtlenítő berendezések fejlesztése és az oltáshoz használt eszközök gyártása is az országban − emelte ki Varga Mihály.