A Hunguest Hotels lépett először: nagyvonalú gesztus az egészségügyben dolgozóknak

BJASZ20110806027
2021.04.29. 12:21

Május 7-től megnyitja tíz szállodáját a Hunguest Hotels, három hotel all inclusive akciót is kínál vendégeinek a következő időszakban – olvasható az OPUS GLOBAL és a Hunguest Hotels közös közleményében.

A szállodalánc a társadalmi felelősségvállalás jegyében, egyedülálló módon kívánja kifejezni köszönetét a koronavírus-járvány elleni küzdelemben megfeszített munkát végzőknek:

az első 1000 egészségügyi dolgozó díjmentesen foglalhat két főre szóló két éjszakás csomagot félpanziós ellátással a kijelölt szállodákba.

Ezen túl az egészségügyi dolgozók 25 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a következő három héten történő foglalás esetén december 17-ig. Az egészségügyi kedvezmény az érkezéskor bemutatandó munkáltatói igazolással vehető igénybe, a dokumentum letölthető a Hunguest Hotels weboldaláról.

Közölték, a 2020 novembere óta tartó kényszerű üzemszünet alatt a szállodalánc sokat tett a jobb vendégélményért, és számos karbantartási munkát is elvégzett az elmúlt hónapokban. A Hunguest szállodáit, a hamarosan életbe lépő jogszabályoknak megfelelően, a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek és a velük érkező kiskorúak vehetik igénybe.

A védettség ellenőrzése az érkezéskor történik a bejelentkezés gördülékenységének biztosítása mellett, de már a foglalásnál is felhívják erre a feltételre a vendégek figyelmét. Az üzleti célú vendégek változatlan keretek között vehetik igénybe a szállodák szolgáltatásait. A kedvezmény az alábbi szállodákban vehető igénybe: Hunguest Hotel Erkel, Hunguest Hotel Freya, Hunguest Hotel Pelion, Hunguest Hotel Répce Gold és Hunguest Hotel Sóstó.

A szállodalánc és a Mészáros Csoport ezzel a gesztussal szeretné kifejezni köszönetét az egészségügyi ellátásban dolgozók koronavírus-járvány ideje alatt tanúsított heroikus munkájáért

– áll a közleményben. 

Így változik az életünk négymillió beoltott után

A fokozatos újraindítás következő intézkedései négymillió beoltott után lépnek hatályba, és ezen intézkedések jelentős része a védettségi igazolványhoz kötött. A változásokról szóló kormányrendelet április 26-án, hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben. A jogszabály a négymilliomodik oltás (első dózis) beadását követő napon lép hatályba. Az új intézkedések alapján:

  • a kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
  • Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.
  • A védetteknek (akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek) este 11 óráig megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
  • Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.
  • A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.
  • A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.
  • A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Amennyiben ennek nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól egymillió forintig terjedhet, vagy akár egyéves bezárást is elrendelhetnek.
  • A fokozatos újraindítás mellett is fenn kell tartani a biztonsági intézkedéseket. Ezért egyes helyszíneken a védettség nélküli dolgozóknak továbbra is maszkot kell hordaniuk. Fennmaradnak a magán- és családi rendezvényekkel kapcsolatban 2020 novemberében elrendelt korlátozások.
  • A közterületen, a tömegközlekedési eszközökön, boltokban – azokon a helyeken, ahol nem csak beoltott vagy a fertőzésen átesett személyek tartózkodhatnak – továbbra is kötelező a maszkhasználat, továbbá kerülendő a csoportosulás és a gyülekezés. Ez a még be nem oltottak védelmét szolgálja.

A kormany.hu oldalán olvasható, hogy az oltási program előrehaladtával további döntések születhetnek majd az élet újraindítása érdekében.

(Borítókép: A Hunguest Hotels szállodalánc egyik szállodájának épülete. Fotó: Jászai Csaba / MTI)