Átcsoportosítással, több variálás után kezdődhet a Blaha felújítása

2021.05.26. 16:26 Módosítva: 2021.05.26. 16:28

Át kell csoportosítania a Fővárosi Önkormányzatnak a meglévő hitelkeretéből, hogy fel tudják újítani a Blaha Lujza teret: méghozzá 800 millió forintot. Hamarosan kihirdethetik, hogy melyik cég újíthatja föl a teret – ötszöri módosítás után, április 16-ig lehetett beadni az ajánlatokat.

A munkálatok a leghamarabb a nyár elején kezdődhetnek meg, és  2022 őszére elkészülhet a megújult VIII. kerületi közterület, írta az Infostart.hu.

Kapcsolódó

Egyedülálló lelet: fél évszázada nem láthattunk ilyet a Blahán

Még idén elkezdődhet a Corvin Áruház homlokzatának felújítása.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke azt mondta: a Corvin Áruház és Europeum előtti, illetve a Rákóczi út–Nagykörút által határolt terület megújításához szorosan kapcsolódik a legforgalmasabb csomópontok akadálymentesítése, így a mód lesz a felszíni átkelésre a Rákóczi úton és az Erzsébet körúton is. A zöldítésre és a gyalogosok komfortjának a növelésére összpontosítanak. Az ígéret szerint több fa lesz a téren. 

A budapesti városvezetés a mostaninál nagyobb volumenű fejlesztést szeretett volna, például a villamospályák összekapcsolásával. A teljes beruházásra, amely túlmutat a térfelszínen, csak egy későbbi ütemben kerülhet sor, ha a kormányzat erre ad külön forrásokat. Az egész beruházás 3,4 milliárd forint, amiből az állam egymilliárdot finanszíroz.