Az indexes interjú után kilőtt az Opus árfolyama a tőzsdén

2021.06.11. 12:04

Viszonylag gyorsan megmutatkozott az Opus Nyrt. tőzsdei árfolyamában, milyen hatása van annak, ha a saját bevallása szerint „csak egy a részvényesek közül, ám többségi tulajdonos”, azaz Mészáros Lőrinc megosztja gondolatait arról, hogy mennyire tartja alulértékeltnek a cége tőzsdei árfolyamát.

Az Indexnek adott interjúban arról beszélt, hogy a jelenlegi részvényárfolyam,

a 2017-es, 760 forintos rekordszinthez képest valóban alacsony, a tavaly márciusi, a világjárvány okozta tőzsdei zuhanáskor prognosztizált 129 forintos mélyponthoz képest viszont magas, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a visszapattanás mértéke a többi részvényhez képest az Opus-papírok esetén magasabb volt. Most azt gondolom, hogy a piacnak 350 forintra kellene áraznia a papírunkat. Ezt erősíti meg az Equilor legutóbbi, áprilisi elemzése is. Én részvényesként hosszú távon vagyok elkötelezett az Opus papírjai iránt, bízom a papírban.

Az interjút követő órákban kilőtt az árfolyam, nyolc hónapja nem látott mértékű raliba kezdett a részvény, és volt, hogy több mint 10 százalékos emelkedésben volt. Míg reggel 9 körül még 233 forintba került egy részvény, fél 11-re felugrott 255-ig, dél körülre pedig visszakorrigált 244 forintra. Azonban még így is messze elmarad a Mészáros Lőrinc által kívánatosnak tartott 350 forinttól.