Itt a kánikula, óvatosan a munkavégzéssel!

2021.06.18. 11:17

A hőségben betartandó munkavédelmi előírásokra hívja fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

Fontos, hogy mindenki tisztában legyen a hőségben végzett munka veszélyeivel, valamint tegye meg a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedéseket is

– írja az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára Facebook-oldalán. A következő napokban várható hőhullám miatt az országos tiszti főorvos az ország egész területére másodfokú hőségriasztást adott ki június 19–22-re.

A munkavédelmi előírások és az egészségvédelmi tanácsok közül az államtitkár kiemelte a megfelelő hőmérsékletű, 14-16 fokos ivóvíz fontosságát, rendszeres pihenőidő beiktatását, a szabadban pedig árnyékos pihenőhely biztosítását a kritikusnak tekinthető napszakban, 11–15 óra között.

Bodó Sándor hangsúlyozta a rövidebb munkaperiódusok és hosszabb munkaközi szünetek betartásának a fontosságát. Zárt térben a klímaberendezések karbantartását és fertőtlenítését a nyári első használat előtt, valamint azt, hogy mindig legyen mobiltelefon a munkaterületen, ha segítséget kell hívni – foglalta össze az MTI.