Száz egészségügyi dolgozó vehetett át kitüntetést

2021.06.21. 18:40

Hétfőn adta át Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes az egészségügy rangos elismerését, a Köszönet a hősöknek-díjat – írja közleményében a 4iG. Száz szakorvos, háziorvos, szakdolgozó és mentős vehette át a Szent Corona-emlékérmet és a pénzjutalmat, amellyel a járványhelyzetben tanúsított önfeláldozó munkájukat, kimagasló szakmai teljesítményüket és betegközpontú szemléletüket jutalmazzák.

A kitüntetést tavaly alapította Bedros J. Róbert, miután a koronavírus-járvány alatt országos kórházfőparancsnok-helyettesként Orbán Viktor miniszterelnökkel járta az országot, illetve a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatójaként is számtalan megható történetet látott.

Azért hívtam életre a Köszönet a hősöknek elismerést, hogy arcot és nevet adjunk az egészségügy arctalan és névtelen hőseinek

– idézi a közlemény a professzort. A díjat Szent Corona vértanúról nevezte el, aki a II. században a járvánnyal sújtott területeken mentette az emberéleteket.

A száz díjazott szakorvos, háziorvos, szakdolgozó és mentős kiválasztásában a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és az Országos Mentőszolgálat közreműködött. A nagylelkű szponzori felajánlásoknak – Csányi Sándornak, az OTP Bank Nyrt. elnökének, Gattyán Györgynek, a Docler Holding alapító-tulajdonosának és Jászai Gellértnek, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatójának – köszönhetően összesen harmincmillió forintot kapnak a kitüntetettek.