Matolcsy György szavaira megtáltosodott a forint

2021.06.22. 16:36

A forint árfolyama felült a jegybanki hullámvasútra: a forint a 14 órakor ismertetett kamatdöntés előtt nagyon szűk sávban, 354 körül mozgott az euróval szemben, majd gyengülni kezdett, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 órakor kezdődő online sajtótájékoztatója előtt 356 felett is járt.

Majd 15 órakor megszólalt Matolcsy György, a jegybank elnöke, valamint megjelent az MNB honlapján a kamatdöntés mögött álló indoklás is, a bejelentésekre pedig jelentősen megerősödött a forint, amely 16.30 körül már 351,5 körül mozgott – előtte a 351-es szintet is megközelítette – az euróval szemben.

Matolcsy György kedden bejelentette, hogy nem egyszeri kamatemelésről döntött a monetáris tanács, hanem kamatemelési ciklusról.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás