Szijjártó Péter: 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik Magyarországon jelenleg

2021.09.06. 16:50

Jelenleg mintegy 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik Magyarországon egyebek mellett a kormány támogatási programjának is köszönhetően, melynek kimondott célja a tömeges munkanélküliség megelőzése volt a koronavírus-válság idején. Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számolt be hétfőn Kisvárdán – adta hírül az MTI. 

A külügyminiszter a Várda Meat Kft. kisvárdai baromfimellléktermék-feldolgozóüzemének átadóján nyilatkozott, ahol elmondta: 

A 2019 elején megkezdett, 5,3 milliárd forintos beruházást az állam 1,6 milliárd forinttal segítette, így a cég a meglévő huszonegy munkahely mellett további ötvenet hozhat létre.

A beruházás megvalósulásának köszönhetően a vállalat évente 3500 tonna prémium minőségű húslisztet, 2500 tonna takarmányzsírt és 2300 tonna toll-lisztet fog előállítani. 

Szijjártó Péter azt is hozzátette: Magyarország akkor kerülhet az új világgazdasági korszak nyerteseinek táborába, ha minél több beruházását tud vonzani, mivel ezek teremtenek munkahelyeket, és eredményeznek gazdasági növekedést.