Újra magyar kézbe kerül a Ganz-gyár

2021.09.27. 13:37

Hamarosan újra magyar kézbe kerülhet a tápiószelei Ganz-gyár, miután a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. nyertes ajánlatot tett a felszámolás alatt álló CG Electric Systems Hungary Zrt. eszközállományával kapcsolatos nyilvános aukción – közölte a Ganz-gyár.

Az árverést a tápiószelei és szolnoki üzem épületeire, valamint a bennük lévő gépekre és berendezési eszközökre hirdették meg augusztus 27-én.

Óriási felelősséggel bír, hogy több mint 15 év után a Ganz történelmi múltra visszatekintő gyárépületei ismét magyar kézben lehetnek. Mostantól még nagyobb figyelmet szentelhetünk üzleti céljaink elérésére: a tradíciót és az innovációt szem előtt tartva törekedünk exporttevékenységünk fellendítésére, a Ganz brand nemzetközi szintű felvirágoztatására

– mondta Jan Prins ügyvezető igazgató.

Az üzem 2006 és 2020 között az indiai székhelyű Compton Greaves cégcsoport érdekeltségében állt, a Ganz-gyár pedig 2020 szeptembere óta bérlői minőségben biztosítja a gyár működését, miután a korábbi tulajdonos ellen felszámolási eljárás indult.