A lángossütéshez és a gyrosozáshoz is kell a papír
Szeptember 1-jétől a meleg és hideg ételek és italok készítése, valamint a cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt készítése tevékenységek esetében a szakirányú végzettség minden munkavállaló esetében kötelező – derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendeletéből.

Korábban ez a kitétel a büfétermékekre még nem vonatkozott, mostantól azonban a lángossütőknek és a gyrososoknak is szakirányú végzettséggel kell rendelkezniük.
A vendéglátás most halt meg
– mondta egy kecskeméti büfé tulajdonosa a 444-nek.
A rendelet a gyorsétterem-láncokat is érinti, tehát ezentúl egy sajtburger összerakásához is szakképzettség kell.
A vendéglátóipar már most is súlyos munkaerőhiánnyal küzd, körülbelül negyven-ötvenezer ember hiányzik a szektorból, és a többségük vissza sem akar jönni.