Felfüggesztették a JAS Budapest földgázszolgáltató engedélyét

B RKL20150707031
2021.12.09. 19:54

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kilencven napra felfüggesztette a JAS Budapest Zrt. földgáz-kereskedelmi működési engedélyét – közölte a MEKH csütörtökön az MTI-vel. Mint megírtuk, a szolgáltató novemberben tájékoztatta vevőit, hogy nem fog tudni villamos energiát biztosítani részükre. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal már akkor is felhívást tett közzé.

A hivatal határozata szerint a felfüggesztés december 17-én 6 órakor kezdődik. Addig az érintett felhasználókat a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) látja el a biztonsági készletből, majd a szükséges földgázforrással rendelkező kereskedők ajánlatai alapján vagy hivatalból más földgázkereskedőt jelölnek ki a JAS Budapest helyett. Erről legkésőbb december 16-ig jelenik meg a határozat – írták.

Hozzátették, hogy a kijelölési időszak kilencven napján belül az átvett felhasználók a vonatkozó jogszabályok alapján szerződhetnek a kijelölt földgázkereskedővel vagy felmondhatják a jogviszonyt. Folyamatban lévő kereskedőváltás esetén ha a felhasználó új földgázkereskedője a felfüggesztett engedélyű földgázkereskedő lenne, ennek helyébe a kijelölt földgázkereskedő lép.

A felhasználók ellátása a kijelölést követő kilencvenedik napig áll fenn. A következő időszakra szerződhetnek a kijelölt földgázkereskedővel, megállapodhatnak más földgázkereskedővel vagy dönthetnek úgy, hogy ellátásukról a kilencvenedik napot követően saját maguk gondoskodnak – olvasható a közleményben.

(Borítókép: A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) névtáblája a főváros V. kerületében, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Fotó: Róka László / MTI)