Több mint 41 milliárdos nyereséget ért el az Opus Global

2022.04.08. 17:54

Mintegy 307,8 milliárd forintos konszolidált működési bevétel mellett 41,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta a 2021-es évet az Opus Global Nyrt. – tette közzé eredménykimutatását a cégcsoport a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A társaság közleményében kiemelte: egy év alatt csaknem megduplázta a megelőző évi 23 milliárd forintos EBITDA-értékét, így 2021-ben 45 milliárd forint volt a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye. 

A cégcsoport tavaly 889,5 milliárd forintos konszolidált mérlegfőösszeg mellett saját tőkéjét 314,5 milliárd forintra növelte, utóbbi 38,2 százalékos növekedést jelent. Az üzemi eredmény soron 17,1 milliárd forintos nyereséget mutattak ki, ami 18,1 milliárd forintos eredménynövekedést jelent a 2020-as veszteség után.

Megjegyezték azt is, hogy a konszolidált eredménykimutatásba az újonnan megvásárolt energetikai társaságok eredményéből csak az akvizíciót követő hónapok adatai kerültek be, ami a Tigáz esetében 9, a Titász esetében pedig 4 havi eredményt jelentett. A cégcsoport sikerként értékelte a két vállalat megszerzését és integrációját, úgy fogalmaztak, hogy ezzel a cégcsoport a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé vált.

A közlemény szerint azt ugyancsak sikerként könyvelte el a menedzsment, hogy a meghirdetett stratégiai célkitűzéseknek megfelelően kialakult a „négy teljes jogú és erős fundamentumokra épült” alappillére, divíziója, mivel ez lehet az alap a további eredményes és megbízható értékteremtéshez.