Sosem látott forgalom várható húsvétkor a hotelekben

2022.04.12. 13:54 Módosítva: 2022.04.12. 17:57
Az előfoglalási adatok alapján már most több szállásfoglalást adtak le a húsvéti hosszú hétvégére, mint 2019-ben – tájékoztatta az MTI-t a Szallas.hu.

A portál adatai szerint amennyiben nem áll be csökkenés az utazási kedvben, akkor az utolsó pillanatos foglalások beérkezésével kiemelkedő lehet a húsvét, a 2019-es számokhoz képest akár ötödével vagy negyedével is több foglalás lehetséges.

A bruttó közvetített forgalomnak már most sikerült megdöntenie a három évvel ezelőtti rekordot, mintegy 58 százalékkal.

Minden harmadik vendég a hotelben való pihenést választotta, 26 százalékuk apartmant és körülbelül minden ötödik alkalommal vendégházat foglaltak az ünnepi időszakra. A panzió 16, az egyéb kategória 4 százalékban részesedett a foglalásokból.

Az adatokból az is kiderül, hogy minden negyedik ember wellness-szállást választott a hosszú hétvégére. A legkeresettebb úti célok Eger, Budapest, Gyula, Hajdúszoboszló és Pécs. Ezeket a településeket Szeged, Hévíz, Siófok, Nyíregyháza és Balatonfüred követi. 

A balatoni szállodák telt házzal üzemelnek

A vendégek szinte mindannyian belföldiek, és többségük gyermekükkel érkezik pihenni – írja a négynapos hétvége előtt a SONLINE Somogy Megyei Hírportál.

Nincs már szabad hely, pünkösdre tudnak még foglalást felvenni, ezekben a napokban már csak ilyen válaszra számíthatnak az érdeklődők a siófoki szállodák recepciósaitól.

Már hetekkel korábban lefoglalták az összes szobánkat húsvétra, zömmel belföldi vendégek érkeznek hozzánk az ország minden tájáról

– közölte Tóth Gergely, a CE Plaza Hotel igazgatója. Hozzátette, hogy a vendégek többsége általában 3-4 éjszakára foglal szállást. 

Már hetekkel korábban lefoglalták szobáinkat, telt házunk lesz húsvétkor

– ezt Sternóczky Balázs, a Hotel Azúr értékesítési igazgatója mondta, azzal kiegészítve, hogy a vendégek többsége hozzájuk is belföldről érkezik, sokuk a fővárosból, és átlagosan három éjszakát töltenek el náluk. 

Kezdődik a 176. hajózási szezon 

A balatoni hajózási szezon a hagyományokhoz híven idén is nagyszombaton kezdődik. A Balatoni Hajózási Zrt. első menetrendi hajója a siófoki kikötőből fut ki, és Balatonfüreden több száz fős tömeg köszönti.

Veigl Gábor vezérigazgató a nyitáshoz kapcsolódóan mutatja be az idei szezonban várható újdonságokat, fejlesztéseket.

A Balaton vízállásától függően a tervek szerint májusban érkeznek az új balatoni kompok a Balatonra.

A hajózási társaság ugyanis két 45 méteres új kompot és két 35 méteres katamaránhajót vásárolt 5,7 milliárd forint értékben.   • Tippek
  • Betét