Luxushotelt épít Horvátországban a Mészáros Csoport

2022.05.24. 10:24
Elkezdődtek a Riva’s Hotels & Resorts luxusszálloda építési munkálatai a horvátországi Iciciben. A mintegy 375 millió kuna (21 milliárd forint) értékű beruházás Mészáros Lőrinc és egy helyi fejlesztő, a DDG Group együttműködésével valósul meg.

A horvátországi Opatijához (Abbázia) tartozó Iciciben egy ötcsillagos luxusszálloda épül 180 szobával és 12 apartmannal. A projekt részeként egy gyalogoshíd is épül a közeli tengerhez, valamint részét képezi egy bekötőút és az Ucka-hegységről lefolyó esővizet elvezető rendszer megépítése.

A bruttó 22 ezer négyzetméteres ingatlanfejlesztés része egy mélygarázs és ötszintes parkoló kialakítása is, ezeket a vendégek mellett a helyi lakosok is igénybe vehetik majd. A tervek közt szerepel továbbá a környék parkrendezése, valamint szökőkutak és kávézók létesítése.

Mészáros Lőrinc kiemelte, hogy az eszéki futballakadémia után ez a legnagyobb befektetése a cégcsoportnak Horvátországban. 

„A Mészáros Csoport Magyarország vezető vidéki szállodaláncán keresztül már jelentős tapasztalatokra tett szert a turizmusban mind a fejlesztés, mind pedig az üzemeltetés területén. Régóta terveink között szerepelt ezeknek a tapasztalatoknak a külföldi kamatoztatása. Köszönet a tervezőknek a gyönyörű épületért, de a helyi hatóságok és a polgármester segítsége nélkül ez nem jöhetett volna létre. A Miramar és a Riva’s Hotels & Resorts megvásárlásával 100 millió eurót tesznek ki a beruházásaink, amelyeket reményeim szerint továbbiak követnek majd” – mondta a magyar nagyvállalkozó az építkezés megnyitóünnepségén.

Denis Sikljan, a DDG-csoport alapítója mindeközben úgy fogalmazott:

Ezzel a projekttel Icici belekóstolhat a luxusturizmusba, amellyel a városrész egy új gyülekezőhellyel is gyarapodik. Három éve kezdtük a projektet, a munkálatok megkezdésével 24 hónap áll rendelkezésünkre az ünnepélyes megnyitóig.

Fernando Kirigin, Opatija polgármestere pedig azt mondta: „Amikor elindultam Abbázia polgármesteri tisztségéért, a vízióm Abbázia volt, amely elit turizmussal és értéknövelt termékekkel büszkélkedhet. A helyi önkormányzat egységesen támogatja ezt a projektet. Hamarosan itt a turisztikai szezon, már elértük a mintegy 200 ezer vendégéjszakát, és remélem, hogy jobbak leszünk, mint a 2019-es rekordévben, ami kétségtelenül nagyobb bizalmat kölcsönöz majd a befektetőknek” – nyilatkozta a polgármester.

A Riva’s Hotels & Resorts a terv szerint 2024-ben nyitja meg kapuit a turisták előtt.