Itt a kormány válasza a Ryanair-vezérnek, nem fog örülni

GettyImages-841142582
2022.06.15. 09:27 Módosítva: 2022.06.15. 09:27
Elfogadhatatlan a Ryanair vezérigazgatójának stílusa, a cég remélhetőleg nem ilyen arroganciával kezeli az utasok problémáit – reagált a gazdaságfejlesztési miniszter a cég nyilatkozataira.

Szidta a túlsúlyos embereket, hülyézte, sőt le is idiótázta már az utasokat a Ryanair vezérigazgatója. Michael O'Leary repülőmágnástól megszokhattuk, hogy sokszor nyersen, keményen fogalmaz azokról, akikből lényegében él a cége, kedden azonban nem őket, hanem a magyar kormányt vette célba. 

Küld egy könyvet

A fapados légitársaság vezére Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek szólt be, miszerint a miniszter elfelejtette a közgazdaságtant, ezért küld neki egy Közgazdaságtan tökfejeknek (Economics for Dummies) című könyvet, hogy tanulmányozza azt, és magyarázza el, miért sújtják extraprofitadóval a veszteséges légitársaságokat.

Nagy Márton válaszára szerda délelőttig kellett várni.

A gazdaságfejlesztési miniszter a távirati iroda szerint kiemelte, „bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint”.

„Nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet  és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez , miért épp a magyar eljárással akad gondja” – fogalmazott a gazdaságfejlesztési miniszter.

Nyilván a profit az első

Hangsúlyozta, persze teljesen érthető, hogy egy multinacionális cég a profitot védi, nem pedig a magyar családokat. „Mindenkitől elvárjuk azonban a tisztességes és jogkövető magatartást – a Ryanairtől is. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak” – fogalmazott.

(Borítókép: Michael O'Leary. Fotó: Jonathan Brady / PA Images / Getty Images)