Magyarországon 450 ezer forintért keresnek kukásokat

DBZOL20150326022
2022.06.22. 07:49
Akár 450 ezer forintot is kaphatnak azok, akik kukásnak állnak egy közép-magyarországi cégnél.

Erről a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. egyik levelében lehet olvasni. A cég azt írta, hogy „akut munkaerőhiány” érte el őket, és hiába próbálnak „több fórumon” is munkaerőt toborozni, most – a korábbi esetekkel ellentétben – ez egyszerűen nem sikerül.

A cég emiatt partnereiktől, valamint az önkormányzatoktól kért segítséget a munkaerő-toborzásban. A levélben azt is leírták, hogy két állásra keresnének munkavállalókat:

  • A tehergépjármű-vezetői pozíció esetén heti 40 óra munkaért cserébe 330 ezer forint alapbért, valamint további 120 ezer forint mozgóbért ajánlanak,
  • a szemétszállítási rakodó álláskör betöltői pedig 250 ezer forint alapbért és 100 ezer forint mozgóbért kaphatnak.

A Pénzcentrum által közzétett levélből az is kiderül, hogy a cég Kecskemétre, Ceglédre, Izsákra, Kiskunlacházára, Vácra és Kerepesre keresne munkavállalókat. Azt nem említették a levélben, hogy a jelentkezőknek pontosan milyen feltételeknek kell megfelelniük, azt viszont igen, hogy egy e-mail-címen várják a jelentkezéseket. 

A munkaerőhiány a vendéglátást is nagymértékben érinti a nyáron. Egy hónapja egy tihanyi étterem tulajdonosa beszélt arról, hogy nettó 800 ezer forintos fizetésért cserébe sem találnak séfhelyettest a szezon idejére. 

(Borítókép:  Balogh Zoltán / MTI)