A Kétfarkú Kutyák felajánlották, hogy bárkinek segítenek rezsiügyekben

2022.08.11. 12:13
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) online oldalt indított, amelyen felajánlották, hogy bárkinek segítséget nyújtanak rezsiügyekben és más problémákat illetően is.

Az oldalukon azt írták: „Mivel mi viccpárt vagyunk, megtehetjük, hogy már-már megszokott módon átvállaljuk az állam feladatait olyan területeken, amelyeket ők nem hajlandóak vagy nem képesek átmenetileg ellátni, civil szervezeteknek nincsen rá kapacitásuk, más pártokat pedig nem érdekel a dolog – mert épp nincs választási kampány”. Elmondásuk szerint sikerült összeszedniük „egy elég lelkes csapatot a jogi és fogyasztóvédelmi területről”, akik vállalták, hogy

bárkinek segítenek, aki elakadt rezsiügyekben, biztosítási ügyekben vagy fogyasztóvédelmi ügyekben.

A rezsiügyekkel kapcsolatban azt írták: többek között abban tudnak segíteni, hogy az ehhez kapcsolódó ügyintézésnél mit kell a számlaképnek tartalmaznia, hogyan kell értelmezni a számlarészletező adatokat, milyen dokumentumokat kell csatolni,

vagy például abban, hogy mivel lehet kiváltani a gázt, mikor éri meg hőszivattyút működtetni, vagy hogyan kell napelemet engedélyeztetni.

Ezenkívül segítséget ajánlottak a biztosítási ügyekben is, elsősorban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások, valamint a lakásbiztosítások és életbiztosítások tekintetében. A fogyasztóvédelmi ügyeknél többek között abban adnak tanácsot, hogy mit lehet tenni, ha baj van az online vásárlással, mi a helyzet a jótállási, garanciakérdésekben, vagy hogy egy repülőjárat törlése után milyen kártérítésre számíthat az illető.

Az MKKP oldalán arra kérték a segítségkérőket, hogy a fogyaszto@mkkp.hu címre írjanak egy levelet a téma megjelölésével (pl. rezsiügyek). „Írd le 5-10 mondatban, miről van szó. Mellékeld a hivatalos iratokat, amik szerinted fontosak. A levél alján a nevedet, telefonszámodat és e-mail-címedet is add meg. Mi pedig 1–5 munkanapon belül keresni fogunk! – írta a Kétfarkú Kutya Párt.