2024. június 21. 15:00
Szlovákia
Ukrajna
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Okosgyár épül Dunavecsén 16 milliárd forintból

2022.09.08. 05:59
Ötödik hazai üzemét építi Dunavecsén a Schneider Electric – adta hírül a társaság. A 20 ezer négyzetméteres, 16 milliárd forintos beruházással épülő, a tervek szerint karbonsemlegesen működő gyárban elektromos elosztóberendezésekhez szükséges középfeszültségű termékeket állítanak majd elő. A cég szerint az új üzem alkalmas lesz az európai piaci igények teljes körű kiszolgálására.

Veres Zsolt, a Schneider Electric vezérigazgatója szerint a cégcsoport folyamatos növekedésre számít a jövőben, mivel a fosszilis tüzelőanyagok kiváltására és a megújuló energiaforrások térnyerésére tett erőfeszítések, továbbá a gazdasági szerkezetváltásokból következő növekvő energiaigények miatt folyamatosan fejleszteni kell a közműhálózatokat és optimalizálni az energiafelhasználást. 

Az üzemben várhatóan 2024-ben indul majd meg a termelés, és a tervek szerint 500 magasan kvalifikált munkahelyet biztosítanak majd a környéken élőknek 2025 után.

A cégcsoport jelenleg négy gyárat üzemeltet Magyarországon, és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központot Szigetszentmiklóson.

Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központja, az energia- és fenntarthatósági szolgáltatóközpontjának európai központja, illetve a társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központja is.