Megvan a Mol új ügyvezető igazgatója

2022.10.13. 16:01
Bacsa György lett a Mol Magyarország új ügyvezető igazgatója, aki 2003 óta dolgozik a vállalatnál. Új pozíciója mellett eddigi tisztségét, a stratégiai ügyvezető igazgatói posztot is megtartja.

Bacsa György stratégiai ügyvezető igazgatót nevezték ki a Mol Magyarország új ügyvezető igazgatójának – közölte a vállalat az MTI-vel. A közlemény szerint a szakember azt a Ratatics Pétert váltja a poszton, aki az elkövetkező kilenc hónapban az INA igazgatótanácsának elnöki teendőit látja el.

A kommünikében Bacsa György hangsúlyozta: a Mol Magyarország kiemelt szerepet tölt be a cégcsoport életében, hiszen stratégiai vállalatként garantálja hazánk ellátásbiztonságát, beruházásaival pedig az egész régió fejlődését szolgálja.

Mint fogalmazott: ügyvezető igazgatóként az a célja, hogy fenntartsa és tovább erősítse a partneri viszonyt a döntéshozókkal, az érdekképviseletekkel és a szakmai szervezetekkel, továbbá hogy kiaknázza az egyes üzletágak közötti szinergiákat.

2003 óta Mol

Bacsa György 2003 óta dolgozik a vállalatnál, 2011 óta vezeti a csoport legnagyobb üzletfejlesztési projektjeit, 2021 óta pedig tagja az igazgatóságnak is.

Emellett tagja a Budapesti Értéktőzsde Igazgatóságának és a New Yorki-i ügyvédi kamarának is, valamint szerepel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság választottbírói jegyzékében. 2021-ben Magyar Gazdaságért Érdemrenddel díjazták.

Az új ügyvezető igazgató kinevezését követően is ellátja stratégiai ügyvezető igazgatói feladatait – olvasható a közleményben.