Több ezer liter alkoholt semmisített meg a NAV

2022.10.28. 09:41
Csaknem 850 esetben foglaltak le az elmúlt időszakban ismeretlen eredetű alkoholt Nyugat-Magyarországon a NAV munkatársai, amelyeket a megsemmisítés után biogázként fűtésre fognak használni.

Összesen 8000 liter alkoholt semmisítettek meg a közelmúltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Nyugat-Magyarországon, az ismeretlen eredetű italból biogáz lesz, amelyet fűtésre fognak felhasználni – közölte az adóhatóság pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök az elmúlt időszakban mintegy 850 esetben foglaltak le ismeretlen eredetű alkoholt Magyarország nyugati részén. A lefoglalt jövedéki árut kötelező megsemmisíteni.

Az alkoholtermékek egy központi áru- és bűnjelraktárba kerülnek, megsemmisítésük elegyítéssel kezdődik, a szesz lezárt tartályokba kerül – tették hozzá.

A tartályokban lévő szeszt a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-nél szennyvíziszappal keverik össze. Az ebből létrejövő alkohol rothasztótartályokba kerül, ott keletkezik belőle a biogáz, ami utóbb hőenergiaként hasznosul.