Reklámügynökséget vásárolt a 4iG

MG 0220
2022.11.15. 18:13
A 4iG Nyrt. lett a CREALIVE Reklámügynökség Kft. tulajdonosa, egyben a cég leányvállalatainak 75 százalékos közvetett tulajdonát is megszerezte.

Kedden lezárult az október 5-én kötött adásvételi szerződés, amely alapján a 4iG megszerezte a CREALIVE Reklámügynökség Kft. és leányvállalatai, azaz a Honeycomb Hungary Kft. és a Honeycomb Central Europe Kft. 75 százalékos üzletrészét – közölte a 4iG Nyrt. kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Még októberben számoltunk be róla, hogy a 4iG Nyrt. adásvételi megállapodást kötött a Honeycomb Hungary és a Central Europe vállalatcsoport 75 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. Az akvizíció a versenyjogi eljárást követően zárul le.

Prémium kategóriában kereskedik a 4iG

A Honeycomb Hungary & Central Europe vállalatcsoport 2018 óta működik, fő tevékenysége a lineáris és non-lineáris televíziós partnerek részére végzett reklámminőség-ellenőrzés, transzkódolás (sugárzási formátumba átalakítás), archiválás és a televíziós kijátszási pontok felé továbbítás.

A 4iG a BÉT-en bejegyzett informatikai és szoftverszolgáltató, részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek – írja a Magyar Távirati Iroda. A társaság részvényei kedden délután 0,14 százalékkal 730 forintra erősödtek. A papír árfolyama az elmúlt egy évben 625 forint minimumot és 968 forint maximumot ért el.

(Borítókép: Aradi László / Index)