Nagy lehetőség előtt áll Magyarország, fontos bejelentést tett a miniszter

32HC64D-highres
2023.01.29. 13:55
Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára – jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy a manilai kormány döntése értelmében hat hazai cég is megkezdheti a szárnyas- és sertéshúskészítmények, valamint élő állat szállítását Délkelet-Ázsia leggyorsabban fejlődő országába.

A több mint 112 millió lakost számláló piac hatalmas lehetőséget jelent a magyar élelmiszeriparnak 

– tette hozzá.

A miniszter azt írta: tárgyalássorozat eredményeként a Fülöp-szigeteki állategészségügyi hatóságok ellátogattak a magyarországi telephelyekre, és kiváló állategészségügyi, élelmiszer-biztonsági eredményekről tettek jelentést. A végleges döntés értelmében így a magyar vállalatok számára először nyílik lehetőség arra, hogy magyar húsipari termékeket exportáljanak a Fülöp-szigetekre.

Munka van még bőven, hiszen egy dokumentációs hiánypótlást követően remélhetőleg további két cég is csatlakozhat a jelenlegi hat exportőrhöz, és abban is biztosak lehetünk, hogy a kiváló magyar termékek csak további lehetőségeket nyitnak meg a magyar gazdaság számára

– közölte bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

(Borítókép: Szijjártó Péter 2022. augusztus 30-án. Fotó: Michal Cizek / AFP)  • Tippek
  • Árfolyam