Épül Budapest legmodernebb városnegyede

B TTS20230222006
2023.03.10. 20:37
Zuglóban, a Bosnyák tér környékén épül Budapest legmodernebb városnegyede, több mint 11 milliárd forintból. A nyolc új épület mellett egy környezettudatos és fenntartható igényeknek megfelelő élettér létesül a frekventált városrészén.

Budapest legmodernebb városnegyede Zuglóban, a Bosnyák tér közvetlen szomszédságában  épül a Bayer Construct Zrt. vállalatcsoport saját beruházásában. A mintegy héthektáros területen nyolc épületet – egy lakó- és hét irodaépületet – hoznak létre, valamint egy környezettudatos és fenntartható igényeknek megfelelő élettér létesül a frekventált városrészén.

Lesznek itt pihenőparkok, sétálóutcák, a komplexum alatt mélygarázsokat is kialakítanak. A nagyszabású projekt mindemellett a kerület infrastruktúráját is pozitív irányba mozdítja el: fejlesztik az úthálózatot, a közművet, kerékpárutat építenek, rendezik a Rákos-patak környezetét – írja a Magyar Építők.

Az épületeket geotermikus energia felhasználásával fűtik majd, korszerű hőszivattyús rendszerrel, így a rezsi is alacsonyabb lesz. A nagyszabású fejlesztéshez egy átfogó vízgazdálkodási stratégia is készült, amelynek környezettudatos elemei tompítják a klímaváltozás hatásait.

A nagyszabású fejlesztéssel gyakorlatilag az egész Bosnyák tér környezete megújul, több mint 11 milliárd forint ráfordítással. 

(Borítókép: Épül a Bosnyák tér új központja a Csömöri útnál. Fotó: Branstetter Sándor / MTI)