Havi 120 ezer forintért fiatalokat toboroz a NAV

2023.03.19. 11:32
Havi 120 ezer forintot is kereshetnek a NAV-nál a gyakornok egyetemisták.

A jelek szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) komolyan veszi a digitális átállást: a szervezet gyakornoki programot indított, és már informatikai képzést nyújtó egyetemeken toborozza új munkatársait – írja a magyarnemzet.hu.

A hallgatók a tapasztalatszerzés mellett akár havi 120 ezer forintban is reménykedhetnek.

A hatóságnak egyébként kell is új munkatárs, a szervezet elnöke nemrégiben számolt be arról, hogy informatikai fejlesztések sokaságát tervezik. Átalakítanák például az adóbevallásokat, elektronikus rendszerbe rendeznék az állampolgárok nyugtáit, bolti blokkjait, és a mesterséges intelligenciát küldenék az adócsalókra.

Irdatlan mennyiségű adatömlés

Ömlik az adat a különféle elektronikus ellenőrző rendszerekből a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Az irdatlan mennyiségű adat azonban semmit nem ér, ha nincs, aki feldolgozza, rendszerezze, és következtetéseket vonjon le belőle. Pontosan tudják ezt a NAV-nál is, a szervezet ezért szinte hetente ad fel álláshirdetést.

A NAV Informatikai Intézete gyakornoki programot hirdetett, egyúttal toborzásba kezdett több, informatikai képzést nyújtó hazai egyetemen.

Jelenleg hét felsőoktatási intézménnyel működnek együtt. Két budapesti egyetem mellett Szegeden, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon és Veszprémben várják a hallgatók jelentkezését – mondta a lapunknak a NAV szóvivője. Kis Péter András közlése szerint a hivatal emberei vendégelőadásokat tartanak az intézményekben, emellett a hatóság lehetőséget kínál a hallgatóknak szakmai gyakorlatra és szakdolgozat megírására.

A gyakornoki időszak legfeljebb egy évig tarthat, ennek végén születhet döntés arról, hogy a NAV kínál-e állást az érintett fiatalnak.