Nagy változás a Budapesti Metropolitan Egyetemnél

2023.04.06. 12:43
A jelenlegi megbízatás lejárta miatt az egyetem nyilvános pályázatot ír ki az intézmény rektori pozíciójára, amelyre a hazai és a nemzetközi tudományos szférából is várja a pályázókat – ismertette az MTI.

Az új rektor 2023 októberétől töltheti be a pozíciót, feladata az egyetem stratégiai célkitűzéseinek elérése, az intézmény alkotóegyetem-koncepciójának kiteljesítése, oktatási, tudományos tevékenységének koordinálása, valamint fejlesztése lesz – írja közleményében a felsőoktatási intézmény. 

A rektor kiemelt feladatának nevezték, hogy tovább erősítse a METU nemzetközi oktatási színtéren betöltött pozícióját.

A közlemény szerint a mintegy hétezer hallgatót oktató Budapesti Metropolitan Egyetem az ország legnagyobb magánegyeteme, amelynek stratégiai célja, hogy Közép-Európa legjobb magánegyetemévé váljon. Ennek érdekében az új rektor kiemelt feladata az intézmény nemzetközi jellegének erősítése is.

Rektor kerestetik

A rektor az intézmény teljes képzési portfóliójának – 22 alapképzés, 18 mesterképzés, 7 felsőoktatási szakképzés és 18 szakirányú továbbképzés – szakmai felügyeletét is ellátja majd.

A közleményben kitértek arra is, hogy az egyetem kiemelt figyelmet fordít a munkaerőpiaci igényekhez igazodó gyakorlati képzésre, a hallgatók egyéni tanulási útjainak személyre szabott támogatására, illetve a társas kompetenciáik fejlesztésére.

A rektori pályázatra a Budapesti Metropolitan Egyetem olyan, „tudományos fokozattal rendelkező szakembert keres, aki kiemelkedően eredményes munkát végzett hasonló akadémiai területen, és sokéves, felsőoktatási intézményben szerzett vezetési, szervezési ismeretekkel rendelkezik, valamint képviselni tudja az intézmény által képviselt értékeket és célokat” – áll a közleményben.