Elképesztően megdrágulnak idén a strandok, fürdők belépőjegyei

2023.05.10. 05:51
Átlagosan 40 százalékkal lesznek drágábbak a főszezoni strandbelépők, mint egy éve ilyenkor. A strandok belépőjegyei minimum kétezer forintba kerülnek majd, Budapest történelmi fürdőibe pedig jóval drágábban lehet bejutni idén nyáron.

„A meghosszabbított téli iskolai szünet miatt remekül indult a január a fürdőkben is, de utána jött a szokásos holtszezon, és az első negyedév mérlege még 15 százalékos elmaradást mutat a Covid előtti időkhöz képest” – közölte Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára saját felmérésükről.

A  strandszezon még nem kezdődött el, csendesen indult a hónap a kültéri medencék környékén. A főtitkár hozzátette, hogy 

A BELÉPŐJEGYEK ÁRA TÖBB LÉPÉSBEN ÖSSZESSÉGÉBEN 40 SZÁZALÉKKAL DRÁGUL EGY ÉV ALATT.

Mint mondta, a pandémiás helyzethez kapcsolódó rendelkezések egyike értelmében tavaly június végéig nem emelhettek árat a fürdők, amelyek kivétel nélkül éltek a július elsején megnyíló lehetőséggel, és jellemzően 20-25 százalékkal árazták át tavaly első lépésben a jegyeket.

Világgazdaság írásából kiderült, a fürdők most a nyár közepén jellemző, általános és jelentős áremelést az év végén, év elején is megtoldották, és lesznek strandok, amelyek a főszezonban emelnek. Így összességében még egy 10-15 százalékos korrekciót szinte mindenhol látni lehet majd, ezek együttesen okozzák a nem csekély mértékű árváltozásokat.

A strandbelépők ára 2 ezer forint fölé került az idén, Budapesten a történelmi fürdőkben pedig már 10 ezer forinthoz közelítenek az árak.

A szakember hozzátette, hogy ettől függetlenül a belföldiekre szabott Zsigmondy-kártyával ennek a töredékéért be lehet jutni a legdrágább komplexumokba is. A belföldi turizmust élénkíti a Széchenyi-pihenőkártya, de a külföldiek egy részét tartósan elriasztja a közeli háború.