Soros György-bankjegyekkel fizetett egy férfi a kocsmában, a pultosnak nem tűnt fel

2023.06.15. 10:52
A kecskeméti ügyészség pénzhamisítás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy kiskunhalasi sörözőben elfogyasztott italait egy párt által választási kampánycélra készíttetett és osztogatott hamis 10 ezer és 20 ezer forintos bankjegyekkel fizette ki.

A vádirat szerint a büntetett előéletű helybéli férfi 2022 áprilisában egy kiskunhalasi sörözőben iszogatott ismerőseivel. A férfi a rendelt italokat egy-egy hamis 10 és 20 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelyek hamisságáról már a megszerzésükkor is tudott. A hamis bankjegyekkel történő fizetést – a nem kellően figyelmes átvétel miatt – a pultos elfogadta, így az elkövető 30 ezer forint kárt okozott.

A vádlott által átadott bankjegyeket egy korábbi választási kampány alatt egy párt (Magyar Kétfarkú Kutya Párt – a szerk.) készíttette kizárólag kampánycélra. A bankjegyek tapintásukban is eltértek az eredetitől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazták, a legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegyeken feltüntetett személyekben volt, hiszen

a hamis 20 ezer forintos bankjegy előoldalán Jean-Claude Juncker, míg a hamis 10 ezer forintos bankjegy előoldalán Soros György szerepelt.

Az ügyészség a férfit pénzhamisítás bűntettével vádolja, és vele szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – számolt be az ügyészség csütörtökön.

Megszólalt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is

Az MKKP is reagált a hírre a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben, amelyben azt írják, hogy a Soros-pénz valójában nem is hamis pénz.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy annak idején hivatalosan a pénzutánzatokra (értsd játékpénzekre) vonatkozó szabályzatot sértettük meg, és szabálysértés lett a vége, nem bűncselekmény. Tehát a Soros-pénz nem hamis pénz – szabálysértést követtünk el a nem szabályszerű játékpénz előállításával

– olvasható a közleményükben.

A párt emellett azt is hozzátette, volt már példa olyanra is, hogy az ötszázas címletüket 5000 forintért árulták a Vaterán.