Veszélybe kerülhet a pécsi tömegközlekedés

2023.07.05. 07:36
Aggódnak a pécsiek a városi tömegközlekedésért, miután kiderült, hogy a Tüke Busz tömegközlekedési vállalatnak több mint 500 millió forintos adóssága van. A buszsofőrök a tüntetéstől sem zárkóznak el, amennyiben nem sikerül megegyezniük a céggel.

Többen tartanak a Tüke Busz Zrt. összeomlásától, mivel a cég már több mint 500 millió forinttal tartozik az alvállalkozóinak – számolt be róla a Pécs Aktuál.

A lap szerint a probléma rendszeresen előkerül a pécsi képviselők ülésein. A tartozás pontos összegét Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek független képviselője derítette ki, amelyet Pécs polgármestere írásban is megerősített. 

Kiderítettem, hogy a Tüke Busz Zrt.-nek sok száz milliós adóssága van, egészen pontosan 538 814 000 forint. Ennyivel tartoznak a partnereiknek, alvállalkozóknak, beszállítóknak már

– számolt be róla közösségi oldalán Bognár Szilvia.

Megjegyezte, hogy a városban több tízezren buszoznak naponta, ezért harcol a Tüke Buszért és a pécsi utasokért.

Tüntetést szervezhetnek őszre a buszsofőrök

Egyre elkeseredettebbek a fizetés miatt a pécsi buszsofőrök, így egy esetleges őszi tüntetést is kilátásba helyeztek, amennyiben nem sikerül megegyezniük a céggel – írták.

Hozzátették, hogy a Tüke Buszt jelenleg Skutnik Tibor vezeti, akit korábban vitatott körülmények között neveztek ki a BIOKOM alá tartozó Dél-Kom Kft. ügyvezetőjévé. A lap szerint a cég Skutnik Tibor vezetése alatt bukott el egy olyan fontos lehetőséget, ami miatt Kaposvár került régióvezetői szerepbe a hulladékszállításban Pécs helyett.