Kína támogatásokkal ösztönözné a fogyasztást

2023.07.25. 17:05
A kínai állampárt vezető testülete jelezte, hogy intézkedésekre van szükség a fogyasztás ösztönzésére egyebek között olyan területeken, mint az autók és az elektronikai termékek vásárlása.

A kínai kommunista párt politikai bizottsága szerint támogatni kell a szolgáltató szektort, valamint azokat a cégeket is, amelyeknek a tevékenysége a digitális gazdasághoz kapcsolódik, és központi segítséget kell adni a regionális önkormányzatoknak elektronikai és háztartási gépek lakossági vásárlásához nyújtott támogatáshoz – számolt be az MTI.

Korábban a pekingi hatóságok már sürgették a régiókat, hogy dolgozzanak ki autóvásárlást ösztönző intézkedéseket, többek között a hitelfeltételek javításával. Az állampárt szerint a kínai hatóságoknak módosítaniuk kell ingatlanpiaci politikájukat is a kereslet és kínálat változásaival összefüggésben.

A politikai bizottság által felvázolt tervekre erőteljes növekedéssel reagáltak a kínai tőzsdék, a sanghaji börze irányadó mutatója például 2,13 százalékos pluszban zárt kedden, a hongkongi tőzsde irányadó Hang Seng indexe pedig 4,35 százalékkal erősödött.