Nagy Márton egyeztetett a Dunaferr új tulajdonosával

2023.07.26. 12:05
A kormány elkötelezett az acélipar és a magyar ipar jövője szempontjából is kiemelkedő zöldátállás mellett, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium pedig továbbra is mindent megtesz a térség országgyűlési képviselőjével, Mészáros Lajossal együttműködve a munkahelyek és a családok megvédése, a Dunaferr helyzetének hosszú távú rendezése érdekében – fogalmazott Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, aki Sanjeev Guptával, a Liberty Steel vezetőjével egyeztetett.

Nagy Márton szerdán hivatalában fogadta Sanjeev Guptát, a Liberty Steel Group ügyvezető elnökét és a cég vezetőségét. A találkozón a felek áttekintették a Dunaferr működtetésének helyzetét, megállapították, a Dunaferr stabil működése és fejlesztése, valamint a munkahelyek megvédése érdekében tovább folytatódik a megkezdett munkafolyamat és a szoros együttműködés. A közlemény szerint a megbeszélésen a Liberty hangsúlyozta:

elkötelezettek a zöldacélra történő mielőbbi átállás mellett, ez jelenti az ágazat jövőjét.

„A Dunaferr, a korábbi külföldi menedzsment felelőtlensége, az elhibázott szankciók miatt vált fizetésképtelenné” – hangsúlyozta Nagy Márton. A Vasmű megmentésében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium aktív szerepet vállalt. A nyílt és transzparens felszámolási eljárás keretében végül a Liberty Steel adott be érvényes és nyertes pályázatot, így a Dunaferr értékesítése sikerrel zárult. Nagy Márton kitért arra is, hogy az értékesítés fontos mérföldkő, azonban a munka neheze csak most kezdődik.

„A kormány elkötelezett az acélipar és a magyar ipar jövője szempontjából is kiemelkedő zöldátállás mellett, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium pedig továbbra is mindent megtesz a térség országgyűlési képviselőjével, Mészáros Lajossal együttműködve a munkahelyek és a családok megvédése, a Dunaferr helyzetének hosszú távú rendezése érdekében” – zárják közleményüket.