Belenyúlt a kormány a SZÉP-kártyákba, azonnal óriási fordulat jön

2023.08.01. 12:06
Idén 650 ezer forintra emelkedik a rendkívül kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható munkavállalói elismerés keretösszege, valamint ebben az időszakban a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló összegeket a családok hidegélelmiszerek vásárlására is felhasználhatják – fogalmazott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

„Augusztustól nemcsak az élelmiszerek 15 százalékos akciózása, hanem a SZÉP-kártyát érintő kormányzati intézkedések is segítik a családokat és az infláció letörését” – ismertette a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

az adókedvezménnyel a munkáltatók újabb 200 ezer forinttal tölthetik fel dolgozóik SZÉP-kártyáját, amelyet az év végéig élelmiszer-vásárlásra is fel lehet használni.

A tárca közleménye szerint az elhúzódó háború és a hibás brüsszeli szankciók súlyos károkat okoznak a gazdaságban. A „kormány ebben a nehéz helyzetben is mindent megtesz, hogy helyreállítsa a gazdasági növekedést és megvédje a családokat, a munkahelyeket” – indokolta a döntést a tárca.

Ez jelentősen növeli a fogyasztást

Emlékeztettek arra, hogy a kormány döntése értelmében augusztustól az év végéig a munkáltatók a jelenlegi kereten felül a SZÉP-kártyára egyszeri, legfeljebb 200 ezer forintos többletösszeget utalhatnak dolgozóiknak.

Így idén 650 ezer forintra emelkedik a kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható munkavállalói elismerés keretösszege.

Valamint ebben az időszakban a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló összegeket a családok hidegélelmiszerek vásárlására is felhasználhatják.

A SZÉP-kártya keretének megemelése bővíti a turisztikai keresletet, a felhasználás kibővítése számottevően növeli a családok vásárlóerejét. Az intézkedés jelentősen növeli a fogyasztást, segíti az élelmiszeripart, végső soron hozzájárul a magyar gazdasági teljesítmény növekedéséhez és a munkahelyek megvédéséhez – fogalmazott a tárca a közleményükben.