Magyar tulajdonba kerül a népszerű cafeteriakártya

2023.08.02. 15:06
Már az új név és az új vezető is megvan, miközben a tulajdonosváltás 2023 végére történhet meg.

Hamarosan Rewin néven lesz elérhető az Edenred Magyarország, miután több cég közös ajánlatával megvásárolta a népszerű cafeteriakártyát nyújtó cég magyarországi leányvállalatát – számol be róla maga a cég az Indexnek elküldött közleményében.

Mint írják, a tulajdonosváltás 2023 év végéig megvalósul, és az új tulajdonosok között egy családi vagyonkezelő, a ZMH Csoport mellett feltűnik Gyenes András, aki az FMCG-, kereskedelmi, szolgáltató és távközlési szektorból ismert.

A nemzetközi hírű felső vezető, az Unilever korábbi regionális vezérigazgatója és a Magyar Telekom egykori vezérigazgató-helyettese a Rewin ügyvezetői tisztségének várományosa.

A közlemény kiemeli, hogy az új márka a cég jelenlegi teljes szakértőgárdájával és megszokott szervezeti rendjével folytatja a munkát.

Az Edenred elfogadta befektetői csoportunk ajánlatát. Az átvétellel az új tulajdonosok egyrészről biztosítják a hazai piacon 30 éve jelen lévő vállalat folytonos működését, másfelől elkötelezettek a termékkínálat további fejlesztése, így például az innovatív digitális fizetési megoldások bevezetése mellett

– mondta a változással kapcsolatban Gyenes András, aki szintén kiemelte, hogy a cég szakértőgárdája marad.

A közlemény megjegyzi, hogy a hagyományos, papíralapú utalványok mellett egyre inkább nő a digitális juttatások súlya is, és az új tulajdonosok egyik legfőbb célja, hogy e növekvő piaci kínálat a magyar cégek számára a jövőben is rendelkezésre álljon.

Éppen ezért a márka- és névváltást követően a Rewin megkezdi új, saját digitális termékfejlesztését, illetve annak piaci bevezetését.